Wat je altijd wilde leren

Betekenisvolle relaties aangaan en voldoening vinden. Je talenten inzetten voor een betere wereld. Je leert het niet vanzelf. Ontdek wat wij kunnen betekenen voor jou of je organisatie.

Bekijk de agenda

Retraite

Je leven onder de loep

War sta je en waar wil je heen in 2024? Tijdens deze retraite neem je je leven onder de loep om te zien waar jij kan groeien. Je gaat op zoek naar oplossingen voor de dingen waar je tegenaan loopt, komt erachter wat eigenlijk best goed gaat en hoe je je verder wilt ontwikkelen. Je hebt verdiepende gesprekken en verhelderende wandelingen.

Bekijk het programma

Early bird: Klassiekers lezen met schrijvers

De Boekenclub

De vierde online boekenclub van The School of Life start op dinsdag 27 februari! Zes bekende schrijvers nemen je mee door hun favoriete boek ooit. Deze boeken móet je gelezen hebben volgens Ilja Leonard Pfeijffer, Özcan Akyol, Anya Niewierra, Rob van Essen, Bregje Hofstede en Babs Gons.

Naar de boekenclub

Voor je bedrijfsevenement

Inspireer je team met een spreker van The School of Life

Zoek je dit inspiratie voor je team? The School of Life biedt talks met behulpzame ideeën over de uitdagingen waar werknemers en organisaties dagelijks mee worden geconfronteerd. Van het verbeteren van de samenwerking tot het ontketenen van je creativiteit, en van het ontdekken van je veerkracht tot het vinden van voldoening.

Bekijk de sprekers

Waarom de geschiedenis amper vrouwelijke kunstenaars kent

Kunstwerken van vrouwen zijn in de geschiedenis structureel weggezet als ondergeschikt aan vergelijkbaar werk van mannen. Mirjam Kooiman publiceerde met ‘De Kunstmeisjes’ een boek over vrouwen in de kunstwereld. “Wat mij echt heeft geschokt, is om keer op keer te lezen dat vrouw-zijn voldoende was om niet te kijken naar wat deze mensen hadden gemaakt.”
Lees het interview

Susan Smit over spiritualiteit in de natuur

Susan Smit is spreker in de collegereeks Experts over spirituele ervaringen. In de aanloop naar die reeks, stelden we haar 5 vragen over haar unieke zienswijze en haar ervaringen in de natuur.
Lees het interview

De beste werknemer zegt altijd “nee”

Je collega vraagt je om iets te doen. Je hebt er niet echt tijd voor, maar je ziet jezelf als een behulpzame collega. Wat zeg je dus? “Yes, doe ik.” Dan werk je maar een uurtje langer door vandaag. Zeg vanaf nu eens altijd “nee”. Daar word je volgens Karim Benammar een betere werknemer van.
Naar het artikel

Artikelen

Nieuwe perspectieven op het dagelijkse leven.

Volg een online programma

Kijk vanaf je bank naar onze bijzondere sprekers

Tijdens onze interactieve online programma’s leer je van bijzondere sprekers welke ideeën of kunstwerken iets voor jouw leven kunnen betekenen. Krijg bijvoorbeeld les van museumdirecteuren over kunstgeschiedenis, maak in tien weken kennis met de belangrijkste inzichten uit de psychologie of verdiep je een jaar lang in de ideeën van de grootste denkers uit de geschiedenis.

Kom bij ons langs!

Je vindt ons midden in Amsterdam, op het Frederiksplein 54. Hier kun je dagelijks terecht voor onze programma’s, spellen, boeken en een heerlijke koffie. Tot de kerst zijn we van donderdag t/m zondag een uur langer open dan normaal, zodat je genoeg tijd hebt om kerstcadeaus te kopen!
De openingstijden nu:
Ma t/m woe: 8:00 – 18:00
Do & Vrij: 8:00 – 19:00
Za & zo: 10:00 – 19:00

Vind ons op de kaart

Weten wat eraan komt?